Fontos tudnivalók!

A nádtető lényege az, hogy a nád ék alakú, ezért sokáig egyben marad a tetőn, mivel a felverésnél az ék alakú nádszálak megszorulnak, összefeszülnek! Fontos –  hogyha lehet -, hogy a nádtető ne legyen árnyékban, mert ha a nád nem tud kiszáradni, sokkal rövidebb lehet az élettartama.

A legfontosabb dolog mégis a nádazó kiválasztása. Sajnos hazánkban nagyon sokan hozzá nem értésükkel alapjaiban rontják el a nádtetőket.

Igaz, az ő munkájuk olcsóbb, de ez azért van, mert fontos részeket kihagynak a tetőből, így anyagot és munkaidőt spórolva. Ezek után a nád minőségében is kételkedhetünk. Ilyen esetben rögtön kijönnek a problémák, vagy 1-2 év múlva! Ez hosszú távon sokkal drágább, ugyanis lehet, hogy annyira elrontja, hogy javíthatatlan lesz a tető és újra kell az egészet fedni.

Mindenképpen referenciával rendelkező nádazót kell megbízni és ne csak fényképet mutasson, járjunk utána, tényleg ő csinálta-e és munkájával meg voltak-e vele elégedve!

Garantálhatom: egy jól elkészített nádtetőnél nincs is szebb és ne feledkezzünk meg a hőszigeteléséről sem. Remélem sikerült kellő tájékoztatást nyújtanom és mihamarabb találkozhatunk!

Tisztelettel:
Fodor Zsolt